Usein kysyttyä

Vapaiden/vapautuvien asuntojen tilanne ei valitettavasti ole tällä sivulla nähtävissä, koska tilanne muuttuu jatkuvasti, mutta tiedot saatte ottamalla yhteyttä toimistoomme p. 040 7700 188 tai sähköpostilla osoitteeseen vuokra-asunnot@keminmaa.fi.
Ara-vuokra-asuntojen asukasvalinta perustuu lainsäädäntöön, ja se toteutetaan lain linjausten mukaan. Tilanteissa, jolloin samaan asuntoon on useampi hakija, asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella.
Asunnon saaminen ei perustu jonotusjärjestelmään. Asunnon odotusaikaa on mahdoton arvioida, sillä se riippuu vapautuvien asuntojen määrästä, tyypistä ja sijainnista sekä hakijan toiveista. Asukkaillamme on kuukauden irtisanomisaika, eli tiedämme tilanteen vain kuukauden ennakkoon. Riippuen hakijan tilanteesta ja hakuehdoista sekä vapautuvien asuntojen määrästä, tarjouksen voi saada hyvinkin nopeasti.
Töissä käyvältä tarvitsemme tulotodistuksen ja opiskelijalta oppilaitoksen opiskelutodistuksen. Kaikilta hakijoiltamme tarvitsemme viimeisimmän vahvistetun verotustodistuksen.

Vuokravelat ja asumisesta vuokranantajalle aiheutuneet velat voivat olla este asuntotarjouksen saamiselle. Käsittelemme vuokravelkaiset asunnonhakijat aina tapauskohtaisesti.

Vuokraveloista ja muista asumisesta aiheutuneista veloista tulee hakemuksen jättämisen jälkeen toimittaa vuokranantajan todistus maksetuista veloista tai luotettavan tahon (esim. sosiaaliviraston velkaneuvonnan tai ulosottoviranomaisen) kanssa tehty maksusuunnitelma sekä kuitteja jo maksetuista eristä. Maksusuunnitelman toimittaminen tai vuokravelkojen hoitaminen eivät takaa asunnon saamista.

Muut luottotietomerkinnät kuin vuokravelat ja asumisesta vuokranantajalle aiheutuneet velat eivät välttämättä ole este asunnon saamiselle.

Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ennen asuntotarjouksen tekemistä. Halutessaan omat luottotiedot voi tarkistaa ulosottoviranomaiselta tai Suomen Asiakastieto Oy:n tai Bisnoden palveluista.

Vuokrasopimuksen irtisanominen tulee tehdä aina kirjallisesti. Asunnon irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi ja aika lähtee kulumaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Esimerkiksi irtisanoessa asunto vaikka jo 5. lokakuuta, päättyy vuokrasopimus seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä, eli 30. marraskuuta. Irtisanomisilmoitus löytyy kohdasta lomakkeet.
Lomakkeemme ovat PDF-, Word-, tai Excel-muodossa. PDF-tiedoston saa auki ilmaisella Acrobat Readerilla. Word- tai Excel-tiedoston saa auki Microsoft Officella tai ilmaisella OpenOffice-ohjelmistolla.
Käytössämme on yhden kuukauden vuokran suuruinen vakuusmaksu.
Keminmaan Vuokra-asunnot Oy:lla ei ole rajoituksia lemmikkieläimille. On kuitenkin muistettava, että omistaja on vastuussa lemmikin aiheuttamasta häiriöstä, haitasta tai vahingosta. Koiran häkkien tai koppien asentaminen piha-alueille ei ole sallittua rivitaloissakaan.
Maalauksen tarve täytyy katsoa tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä toimistoomme, p. 040 7700 188 tai 0400 126 614.
Ohjeita häiritsevän asumisen rauhoittamiseksi löydät tästä.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Lähetä kysymyksesi osoitteeseen vuokra-asunnot@keminmaa.fi ja vastaamme kysymykseesi mahdollisimman pian.

Aukioloajat

Palvelemme teitä puhelimitse tai sähköpostilla.

Ma - to klo 9.00 - 16.00
Pe klo 9.00 - 15.00

Vastaanotamme asiakkaita toimistotiloissamme vain sovittaessa.

Yhteystiedot

Keminmaan Vuokra-asunnot Oy
Kunnantie 5
94400 Keminmaa

Toimisto
Puhelin: 040 7700 188
Sähköposti: vuokra-asunnot@keminmaa.fi

Toimitusjohtaja
Puhelin: 0400 126 614
Sähköposti: antti.pohjanen@keminmaa.fi

Kiinteistöhuolto

Keminmaan kunta Tilapalvelu
Puhelin: 040 7777 667 tai 040 7012 120
Sähköposti: kiinteistohuolto@keminmaa.fi

Ovenavaukset / Securitas Oy
Puhelin: 020 491 3680

Kiinteistöhuolto päivystys
Puhelin: 040 7777 667

Päivystysaikaa ovat:

  • arkipäivisin ma - to klo 15.30 - 07.00
  • viikonloput perjantaista klo 13.45 - maanantaiaamuun klo 07.00 saakka
  • arkipyhät

Päivystysaikana hoidetaan vain kiireelliset työt, joiden siirtäminen aiheuttaisi vaaraa, vahinkoa tai lisävahinkoja. Vikailmoituksia ei tekstiviestillä vaan aina soittamalla.