Asunnonhaku

Asuntohakemus

Tältä sivulta voit täyttää sähköisen asuntohakemuksen. Vaihtoehtoisesti voit myös tulostaa hakemuslomakkeen (pdf) täytettäväksesi tai täyttää lomakkeen (word) ja toimittaa sähköpostin liitteenä suoraan toimistoomme osoitteella vuokra-asunnot@keminmaa.fi.

Asuntohakemuksen lähetettyäsi odota yhteydenottoamme, mutta ole itsekin aktiivinen ja tiedustele asuntotilannetta. Hakemus on voimassa 3 kk kerrallaan, mutta voit tarvittaessa uudistaa sen soittamalla toimistoomme puh. 040 7700 188 tai sähköpostiviestillä vuokra-asunnot@keminmaa.fi.

PDF-tiedoston saa auki ilmaisella Acrobat Readerilla. Word-tiedoston saa auki Microsoft Officella tai ilmaisella Apache OpenOffice-ohjelmistolla.

Kaikkien asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Maksuhäiriömerkinnät voivat vaikuttaa vuokra-asunnon saamiseen ja vuokrasopimuksen ehtoihin.

Vuokrasopimuksen allekirjoitus

Asunnon löydyttyä allekirjoitetaan vuokrasopimus.

Samassa yhteydessä saat mukaasi myös laskun vakuusmaksun maksamista varten (1 kk:n vuokra) sekä asukasohjeet, järjestyssäännöt ym. muuttoon ja asumiseesi liittyvän materiaalin.

Liitteet

Vuokrasopimukseen tarvittavat liitteet tulee toimittaa Keminmaan Vuokra-asunnot Oy:n toimistoon joko sähköisesti tai muulla asiakkaan haluamalla tavalla. Liitteet on toimitettava ennen vuokrasopimuksen tekemistä, poikkeukset määrittelee asukasvalitsija.

Kaikilta hakijoilta tarvitsemme liitteeksi kopiot seuraavista todistuksista:

  • Verotuspäätös ja veroilmoituksen erittelyosa yli 18-vuotiaalta hakijalta
  • Työssäkäyvältä palkkatodistus työnantajalta tai viimeisin palkkalaskelma
  • Opiskelijatodistus 18-vuotta täyttäneeltä

Tarpeen mukaan tarvitsemme myös liitteeksi kopiot seuraavista todistuksista:

  • Raskaustodistus
  • Selvitys omaisuuden arvosta
  • Luotonantajan todistus veloista
  • Selvitys maahanmuuttajilta oikeudesta oleskella maassa (kopio passista)

Vakuus

Käytössämme on yhden kuukauden vuokran suuruinen vakuusmaksu.

Vakuusmaksu

Vakuus (1 kk:n vuokra) peritään kaikista uusista vuokrasuhteista. Vakuusmaksu täytyy olla maksettuna ennen kuin asunnon avaimet voidaan luovuttaa. Laskun vakuusmaksun maksamista varten saat vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä.

Vakuuden palautus

Vakuus palautetaan vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen noin viikon kuluessa, kun vuokralainen on täyttänyt velvoitteensa ja luovuttanut asunnon siivottuna avaimineen.

Aiheutuneet kulut

Jos asukas ei ole hoitanut vuokrasopimuksessa sovittuja velvoitteitaan, käytetään vakuutta aiheutuneiden kulujen kattamiseen.

Muutto asuntoon

Muuttopäivän koittaessa ota yhteyttä kiinteistönhoitajaan.

Kiinteistönhoitaja luovuttaa asunnon avaimet, kun olet maksanut vakuusmaksun. Hänen kauttaan voit myös varata autolämmityspaikan tai saunavuoron halutessasi.

Huoneiston sähkösopimus tulee myös tehdä heti avaimet saatuasi; Keminmaan Energia Oy p. 040 1870 200 tai Oulun Sähkömyynti Oy 010 2877 800.

Tee muuttoilmoitus väestörekisteriin heti. Jälkikäteen tehty ilmoitus viivästyttää mm. asumistukihakemuksesi käsittelyä; www.muuttoilmoitus.fi tai postista saatavalla lomakkeella.

Vapaat asunnot

Vapaiden/vapautuvien asuntojen tilanne ei valitettavasti tällä sivulla ole nähtävissä, koska tilanne muuttuu jatkuvasti, mutta tiedot saatte ottamalla yhteyttä toimistoomme p. 040 7700 188 tai sähköpostilla osoitteeseen vuokra-asunnot@keminmaa.fi.

Aukioloajat

Palvelemme teitä puhelimitse tai sähköpostilla.

Ma - to klo 9.00 - 16.00
Pe klo 9.00 - 15.00

Vastaanotamme asiakkaita toimistotiloissamme vain sovittaessa.

Yhteystiedot

Keminmaan Vuokra-asunnot Oy
Kunnantie 5
94400 Keminmaa

Toimisto
Puhelin: 040 7700 188
Sähköposti: vuokra-asunnot@keminmaa.fi

Toimitusjohtaja
Puhelin: 0400 126 614
Sähköposti: antti.pohjanen@keminmaa.fi

Kiinteistöhuolto

Keminmaan kunta Tilapalvelu
Puhelin: 040 7777 667 tai 040 7012 120
Sähköposti: kiinteistohuolto@keminmaa.fi

Ovenavaukset / Securitas Oy
Puhelin: 020 491 3680

Kiinteistöhuolto päivystys
Puhelin: 040 7777 667

Päivystysaikaa ovat:

  • arkipäivisin ma - to klo 15.30 - 07.00
  • viikonloput perjantaista klo 13.45 - maanantaiaamuun klo 07.00 saakka
  • arkipyhät

Päivystysaikana hoidetaan vain kiireelliset työt, joiden siirtäminen aiheuttaisi vaaraa, vahinkoa tai lisävahinkoja. Vikailmoituksia ei tekstiviestillä vaan aina soittamalla.